Η τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ αλλά και πλήρες γεύμα. Συνδυάζει υδατάνθρακες από τα ζυμαρικά και πρωτεΐνη από το κοτόπουλο με μια ελαφριά σε λιπαρά dressing.

Υλικά
80γρ fussili
60 γρ. φιλέτο κοτόπουλο ψητό
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη ή 1/3 φλιτζάνι φρέσκια ψιλοκομμένη
½ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα fussili σε αλατισμένο νερό όσο γράφει η συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τα λαχανικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα συστατικά της σαλάτα μας. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λάδι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το dressing στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Διατηρείτε στο ψυγείο, αλλά σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr