Διαιτητικό κοτόπουλο κοκκινιστό με πλιγούρι

Ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και χαμηλών λιπαρών. Η επιλογή ενός τροφίμου όπως το πλιγούρι ως συνοδευτικό στο γεύμα μας προσδίδει υψηλό περιεχόμενο φυτικών ινών και βιταμινών συμπλέγματος Β.

Υλικά
1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές ώστε να αλλάξει χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. Προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη στα δύο για να δώσει άρωμα και περίπου 1 λίτρο νερό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την πιπεριά και προσθέτουμε το πλιγούρι. Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθούν μεγάλο μέρος από τα υγρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr