Μια πολύ διαιτητική συνταγή, χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά. Δεν χρειάζεται καθόλου λιπαρή ύλη, ενώ το ροδάκινο προσδίδει στο γεύμα υψηλά ποσά φυτικών ινών.

Υλικά
8 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
4 φρέσκα ροδάκινα χωρίς κουκούτσι κομμένα σε φέτες
Λίγο γαρύφαλλο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο 175 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί και τοποθετείτε το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με το 1/2 φλιτζάνι από την καστανή ζάχαρη. Τοποθετείτε τις φέτες ροδάκινου πάνω στο κοτόπουλο και στη συνέχεια πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι της ζάχαρης, το γαρύφαλλο και το χυμό λεμονιού. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr