Ο όρος διαιτητικοί σημαίνει ότι έχουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τους κλασσικούς τηγανιτούς ρεβιθοκεφτέδες. Το γεγονός αυτό οφείλεται στα χαμηλά λιπαρών υλικά που χρησιμοποιούνται και στον τρόπο μαγειρέματος, που δεν είναι τηγάνισμα αλλά ψήσιμο στο φούρνο, με λίγο ελαιόλαδο.

Υλικά
250 γρ ρεβίθια βρασμένα και σουρωμένα (μπορεί να είναι και περίσσευμα της προηγούμενης ημέρας)
300 γρ πατάτα βρασμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρεγγάτο χαμηλών λιπαρών
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια πολτοποιημένα, το κρεμμύδι και το δυόσμο ψιλοκομμένο, την πατάτα πολτοποιημένη, το αυγό, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά τα βγάζουμε και ζυμώνουμε μικρούς κεφτέδες. Τους περνάμε από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν εντελώς εξωτερικά και τους βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr