Διαιτητική ομελέτα φούρνου με πατάτα, πιπεριά και γαλοπούλα

Υλικά
3 αυγά (1 ολόκληρο και από τα άλλα 2 μόνο το ασπράδι)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φέτες του τοστ γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια

1 μικρή πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε μόνο 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την πατάτα σε κυβάκια, τη γαλοπούλα και την πιπεριά. Ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το baking powder και χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά. Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλλει το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μίγμα της ομελέτας στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr