Αν σας έλεγε κανείς ότι τρώγοντας ομελέτα θα είχατε ένα γεύμα κατά της χοληστερίνης σίγουρα δεν θα το πιστεύατε.
Η συγκεκριμένη συνταγή όμως περιέχει κυρίως ασπράδια αυγού, που δεν έχουν χοληστερίνη, άπαχο γάλα , άπαχο τυρί και γαλοπούλα, συστατικά δηλαδή χαμηλών λιπαρών. Ταυτόχρονα η βρώμη περιέχει συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης.

Υλικά
1 αυγό ολόκληρο
2 ασπράδια αυγών
3 κουταλιές της σούπας βρώμη
1 κουταλιά της σούπας γάλα εβαπορέ χαμηλών λιπαρών
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι κατά προτίμηση ολικής άλεσης.
2 φέτες τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών
2 φέτες γαλοπούλα βραστή
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Χτυπάτε τα αυγά
Ρίχνετε στα αυγά τη βρώμη, το γάλα και το αλεύρι και χτυπάτε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη με ένα μιξεράκι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί κάπως (μην περιμένετε να κάψει) απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα
Με χαμηλωμένη τη φωτιά και σκεπασμένο το τηγάνι αφήστε την ομελέτα να ροδίσει από τη μία πλευρά χωρίς να ανακατέψετε καθόλου
Γυρίστε την προσεκτικά από την άλλη πλευρά με μία σπάτουλα, ρίξτε επάνω το τυρί και τη γαλοπούλα, κομμένα σε κομμάτια και αφήστε την για ένα λεπτό περίπου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr