Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρος
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2 μεγάλες πατάτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με περίπου 1,5 λίτρο νερό και το ελαιόλαδο, βράζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες τα οποία έχουμε κόψει σε μέτρια κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε το ψάρι σε μέτριες μερίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τον μπακαλιάρο, τον καθαρίζουμε και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χονδρές μερίδες. Σε ένα πιάτο λιώνουμε ένα μικρό κομμάτι πατάτας, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και λίγο νεράκι και αναμιγνύουμε καλά ώστε να γίνει ένας χυλός. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμη 3 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr