Μια πιο υγιεινή εκδοχή για ένα σαγανάκι με γαρίδες, ακόμη και για όσους προσέχουν το βάρος τους.

Υλικά
1 κιλό γαρίδες μεγάλο μέγεθος (μπορεί να είναι κατεψυγμένες)
1 μεγάλη ντομάτα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
1 ποτήρι του νερού γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών σε κυβάκια
Ελάχιστο αλάτι, αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο.
Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα πολτοποιημένη.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το ούζο και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το αλεύρι και βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τη φέτα και βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δοκιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα προτού προσθέσουμε αλάτι και στο σερβίρισμα ρίχνουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr