Η ισορροπημένη διατροφή στο γραφείο είναι για αρκετούς ένας γρίφος και για πολλούς άλλους… ανύπαρκτη.
Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος όρος εργασίας είναι 8 ώρες ημερησίως ή και περισσότερο, είναι προφανές πως η υιοθέτηση κατάλληλων διατροφικών συνηθειών στο γραφείο είναι απαραίτητη. Φυσικά είναι κατανοητό πως οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής δεν επιτρέπουν πολυτέλειες, ωστόσο μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διατροφή στο γραφείο ευκολότερη είναι οι εξής:

• Μην ξεχνάτε το πρωινό. Αν είστε βιαστικοί, αγοράστε ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ετοιμάστε ένα απλό τοστ μαζί με ένα φυσικό χυμό ή γάλα χαμηλών λιπαρών.

• Τρώτε κάτι ανά 3-4 ώρες. Μερικές ιδέες για ενδιάμεσα σνακ είναι τα αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί, οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, τα κρακεράκια ολικής άλεσης και το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

• Ενυδατωθείτε. Το νερό σας κρατά συγκεντρωμένους και αποτρέπει τον πονοκέφαλο που προκαλεί η ήπια αφυδάτωση. Για να μην ξεχνιέστε, φροντίζετε να έχετε ένα μπουκαλάκι νερό πάνω στο γραφείο σας.

• Καφές. Απαραίτητο “αξεσουάρ”, βοηθά στην τόνωση του οργανισμού, ωστόσο προσέξτε να μην το παρακάνετε.
Προτιμάτε γάλα χαμηλών λιπαρών και προσπαθήστε να μην ξεπερνάτε τα 2 κουταλάκια ζάχαρη ημερησίως σε καφέδες και ροφήματα.

• Πάρτε ταπεράκι από το σπίτι. Η συνήθεια αυτή θα σας γλιτώσει θερμίδες και χρήματα.

• Προσοχή στις παραγγελίες. Προτιμήστε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι με ωμά ή βραστά λαχανικά ή μακαρόνια με σάλτσα λαχανικών από σουβλάκια με γύρο, πίτσες και άλλα πιάτα με βαριές σάλτσες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή