Διατροφικές συμβουλές για το καθιερωμένο …τσίκνισμα

Η τσικνοπέμπτη βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί έχουν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες για το παραδοσιακό «τσίκνισμα».
Σίγουρα, το μέτρημα θερμίδων δεν ταιριάζει σε αυτή τη μέρα, η οποία χαρακτηρίζεται από αυξημένη κατανάλωση κρέατος, αλκοόλ και άλλων διατροφικών «πειρασμών»… Ωστόσο, είτε αποφασίσετε να βγείτε έξω ή να τσικνίσετε στο σπίτι, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις υπερβολές.

Ειδικότερα:
Φροντίστε να καταναλώσετε πρωινό, ένα ελαφρύ μεσημεριανό και μικρά ενδιάμεσα σνακ πριν το τραπέζι της τσικνοπέμπτης. Έτσι, δε θα αισθάνεστε πεινασμένοι και θα είναι πιο εύκολο να καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Ξεκινήστε το γεύμα σας με σαλάτα και προσπεράστε τα διάφορα ορεκτικά.

Προτιμήστε κυρίως άπαχα μέρη κρέατος, όπως για παράδειγμα χοιρινή μπριζόλα με κόκκαλο ή παϊδάκια από κοτόπουλο και αποφύγετε λουκάνικα, πανσέτες και παϊδάκια από αρνί ή κατσίκι.

Επιλέξτε να συνοδεύσετε το κρέας σας με ψητά λαχανικά αντί για τηγανιτές πατάτες και περιορίστε την κατανάλωση ψωμιού ή πίτας.

Εάν θέλετε να προσθέσετε κάποια σως στα ψητά, προτιμήστε απλή μουστάρδα ή λίγο τζατζίκι και αποφύγετε λιπαρές σάλτσες με βάση τη μαγιονέζα.

Δώστε προσοχή στο αλκοόλ και τα αναψυκτικά. Προσπαθήστε να εναλλάσσετε το ποτό σας με λίγο νερό, ώστε να αποφύγετε την υπερκατανάλωση.

Φροντίστε να κινηθείτε λίγο περισσότερο πριν ή μετά το γεύμα. Περπατήστε ή διασκεδάστε χορεύοντας, προκειμένου να αυξήσετε την ενεργειακή σας δαπάνη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr