Δίαιτα δεν σημαίνει απομόνωση

Ακολουθείτε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους και έχετε γίνει ο πιο αντικοινωνικός/η στην παρέας σας. Αρνείστε κάθε κάλεσμα για μια έξοδο για φαγητό.
Στο φόβο μην κάνετε κάτι παραπάνω και καταστραφούν τα πάντα. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, καθώς στην τελική ανάλυση δεν κάνετε καλό ούτε στη δίαιτά σας. Μάθετε λοιπόν να αντιμετωπίζετε το φόβο της δύσκολης περίστασης.

Προσαρμόστε τη δίαιτα στην καθημερινότητά σας. Μην το κρατάτε μυστικό. Χρειάζεστε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση φίλων και συγγενών για να τα βγάλετε πέρα. Αν αρνείστε συνεχώς κάποια πρόσκληση για έξοδο, στο τέλος θα νιώσετε ότι είστε σε καταναγκαστικά έργα και εύκολα θα κουραστείτε. Δεν είναι απαραίτητο να μην βγαίνετε, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε τι θα παραγγείλετε.

Έτσι πριν βγείτε έχετε ένα μικρό σνακ όπως ένα γιαούρτι, για νασας κρατήσει λίγο πιο ελεγχόμενους. Παραγγείλετε μία σαλάτα, την οποία θα φάτε πρώτη, για να σας δημιουργήσει ένα πρώτο κορεσμό. Μετά μπορείτε να συνεχίσετε με μια μερίδα κοτόπουλο ή κρέας ή ψάρι ψητό, με μια ελαφριά γαρνιτούρα, όπως το ρύζι ή ψητές πατάτες.
Πιείτε ένα – δυο ποτήρια κρασί και την επόμενη μέρα φροντίστε να φάτε κάτι πιο ελαφρύ ως κυρίως, κατά προτίμηση μια σαλάτα με λίγη πρωτεΐνη – κοτόπουλο, ψάρι, τόνο – χωρίς να… αυτομαστιγωθείτε για τιμωρία.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr