Δείτε γιατί δεν πρέπει να πηγαίνετε νηστικοί στο σουπερμάρκετ

Η επίσκεψη στο σουπερμάρκετ συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι του εβδομαδιαίου προγράμματος ενός νοικοκυριού.

Η επιλογή και αγορά των τροφίμων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το τι θα καταναλώσει κανείς κατά τη διάρκεια της μέρας, το οποίο με τη σειρά του επιδρά στην πορεία του σωματικού βάρους.

Από την άλλη, είναι γεγονός πως η ποικιλία των τροφίμων που διατίθενται στα σουπερμάρκετ εμπλουτίζεται συνεχώς, με μεγάλο μέρος αυτών να είναι «φτωχά» σε θρεπτική αξία και πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη, αλάτι και θερμίδες. Μάλιστα, η προώθηση τέτοιων προϊόντων γίνεται σε πολλές περιπτώσεις με πολύ έξυπνο και εύστοχο τρόπο, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές στο να αντισταθούν στον πειρασμό…

Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε περιόδους δίαιτας, η επίσκεψη στο σουπερμάρκετ να γίνεται με λίστα αγορών, προκειμένου να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια αποκλίσεων. Η σωστή οργάνωση του εβδομαδιαίου μενού και η δημιουργία λίστας με τα απαραίτητα τρόφιμα μπορεί να διευκολύνει την προετοιμασία των γευμάτων και τον έλεγχο πρόσληψης τροφής.

Από την άλλη, ένας σημαντικός «κανόνας» είναι και η αποφυγή της βόλτας στο σουπερμάρκετ με …άδειο στομάχι. Και αυτό, γιατί το αίσθημα πείνας, σε ένα περιβάλλον με αφθονία επιλογών, πιθανότατα θα «κάμψει» τις αντιστάσεις σας, με αποτέλεσμα να προσθέσετε στο καλάθι σας και τρόφιμα που δε σκοπεύατε να αγοράσετε και τελικά να καταναλώσετε. Επομένως, φροντίστε να έχετε καταναλώσει κάποιο σνακ πριν πάτε στο σουπερμάρκετ, ώστε να κάνετε τις αγορές σας απερίσπαστοι, ακολουθώντας τον αρχικό προγραμματισμό στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr