Υλικά
30 αμπελόφυλλα ζεματισμένα
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 μέτριο κολοκύθι
2 μέτριες ντομάτες
1 μικρή μελιτζάνα
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα

½ πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το κολοκύθι, τη ντομάτα, τη μελιτζάνα (χωρίς το φλούδι), το μαϊντανό, την πατάτα, την πιπεριά και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον πελτέ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε ένα ένα τα αμπελόφυλλα, τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε περίπου 2 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε με ένα αναποδογυρισμένο πιάτο και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr