Μια παραδοσιακή Μεσογειακή συνταγή, με παραλλαγή αντί για παραδοσιακά αμπελόφυλλα κολοκυθοανθούς.

Υλικά
30 κολοκυθοανθούς
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 μέτριο κολοκύθι
2 μέτριες ντομάτες
1 μικρή μελιτζάνα
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα
½ πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το κολοκύθι, τη ντομάτα, τη μελιτζάνα (χωρίς το φλούδι), το δυόσμο, την πατάτα, την πιπεριά και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον πελτέ, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Στο τέλος ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε ένα ένα τους κολοκυθοανθούς, τους κλείνουμε καλά και τους τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί φροντίζοντας να πλακώσουμε το άνοιγμά τους για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr