Νέο κύκλο δωρεάν εξετάσεων από 1η έως 12 Δεκεμβρίου για τον διαβήτη οργανώνει το νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Το νέο πρόγραμμα δράσης, υπό τον τίτλο «Εξεταζόμαστε για τον Διαβήτη», συνοδεύεται από τις εξής παροχές:

-Δωρεάν εξέταση από το Ενδοκρινολογικό Τμήμα και ηλεκτρονική συνταγογράφηση των εξετάσεων που θα απαιτηθούν.
-Δωρεάν μέτρηση σακχάρου.
-Μέτρηση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε προνομιακή τιμή (τιμή ΦΕΚ) για κάθε εξεταζόμενο.
-Εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες από τους διαιτολόγους του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείνει ραντεβού για το πρόγραμμα των εξετάσεων επικοινωνώντας με το Ενδοκρινολογικό Τμήμα του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 69 72 139 και 210 69 72 150 ως τις 28 Νοεμβρίου 2014.

Εξάλλου, από 1-6 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Aids, η κλινική Cosmetic Derma Medicine προσφέρει δωρεάν δερματολογική ενημέρωση και συμβουλευτική για αφροδίσια νοσήματα, με έμφαση σε κονδυλώματα, έρπη γεννητικών οργάνων, σύφιλη, γονόρροια, μολυσματική τέρμινθο. Ο έλεγχος θα γίνει από δερματολόγο – αφροδισιολόγο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο: 210 6980451. Η δερματολογική συμβουλευτική είναι σημαντική, όπως και η συχνή παρακολούθηση από δερματολόγο, τόσο για τη μη μετάδοση των νοσημάτων, όσο και γιατί αυτά επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία τους. Χαρακτηριστικά έρχονται στην Αθήνα ασθενείς και από την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά επειδή θέλουν πλήρη εχεμύθεια και συχνά φοβούνται μήπως το πρόβλημά τους γίνει γνωστό σε μια μικρή κοινωνία. Επίσης πολλοί έχουν ακούσει για την σύγχρονη θεραπεία με το λέιζερ που δεν προσφέρεται παντού.

«Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει συνήθως ο χώρος μιας ιδιωτικής κλινικής στην αντιμετώπιση τέτοιων νοσημάτων είναι η ιδιωτικότητα, η διάθεση περισσότερων σύγχρονων μέσων και ο μικρός χρόνος αναμονής» επισημαίνει η δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος – αφροδισιολόγος, επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος της Cosmetic Derma Medicine, επιστημονική συνεργάτης του Α. Συγγρός, μέλος της Ελληνικής HPV Εταιρείας.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr