Υλικά (για μια σαλάτα τουλάχιστον 2 ατόμων)
1 φλιτζάνι κους κους καλά μουλιασμένο σε βραστό νερό και στραγγισμένο
2 κονσέρβες τόνο καλά στραγγισμένες
1 μέτριο κολοκύθι και 1 μέτριο καρότο κομμένο σε κυβάκια

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το κους κους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους τόνους, το κολοκύθι, το καρότο και την πιπεριά, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά προτού σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr