Μια πολύ ελαφριά σαλάτα, με πολλά αντιοξειδωτικά, καλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.

Υλικά για 2 άτομα
3 φλιτζάνια τρυφερά φύλλα από σπανάκι πλυμένα και κομμένα με το χέρι
3 βολβούς από πατζάρια
1 μέτριο πορτοκάλι
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μπαλσαμικό ξύδι
1 κουτ. του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα αλουμινόφυλλο τους βολβούς από τα παντζάρια πλυμένα, αλλά όχι ξεφλουδισμένα. Κλείνουμε καλά το αλουμινόφυλλο και τοποθετούμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, ανοίγουμε το αλουμινόφυλλο και μόλις φύγει ο ατμός, παίρνουμε ένα χαρτί κουζίνας και τρίβουμε ελαφρά τον κάθε βολβό ώστε να φύγει εντελώς το φλούδι του. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το σπανάκι, από πάνω τους βολβούς των παντζαριών κομμένα σε φετούλες και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και κόβουμε τη σάρκα του αποφεύγοντας εντελώς τις ίνες ώστε να πάρουμε μόνο τη σάρκα και να την προσθέσουμε στη σαλάτα μας. Ρίχνουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα, το ξύδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr