Υλικά
750γρ. πορτοκάλια για στύψιμο
1 ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά
250γρ ζάχαρη

Εκτέλεση
Στύβουμε τα πορτοκάλια για να πάρουμε το χυμό χωρίς ίνες και κουκούτσια (θα χρειαστεί να σουρώσουμε το χυμό από χονδρό σουρωτήρι).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό και το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη.
Αφού βράσει το μίγμα για περίπου 10 λεπτά, το αδειάζουμε σε ένα μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό) και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
Αφού κρυώσει το ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, φροντίζοντας να το βγάζουμε ανά 1ώρα και να το χτυπάμε καλά για να γίνει αφράτο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr