Εύκολα σουφλεδάκια λαχανικών με παρμεζάνα

Δώστε χρώμα και γεύση στο τραπέζι σας με πρώτη τα λαχανικά και μια συμπληρωματική προσθήκη πρωτεΐνης από την παρμεζάνα. Ένας καλός τρόπος για να βάλετε τα λαχανικά στη διατροφή των παιδιών

Υλικά
200 γραμμ. λαχανικά επιλογής σας (σπανάκι, καρότο, μπρόκολο κ.λπ.)
2 αβγά
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος light
2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. βασιλικός
ξίδι μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα λαχανικά σας και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Σε ένα μιξεράκι χτυπάτε το ασπράδι για να γίνει μαρέγκα. Σ ένα μπωλ ρίχνετε τα λαχανικά και ανακατεύετε με τους κρόκους (ελαφρώς χτυπημένους), την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα. Βουτυρώνετε πυρίμαχες φορμίτσες και μοιράζετε το μείγμα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, αφαιρέστε τα σπόρια και κόψτε τες σε κυβάκια. Ζεματίστε τις με λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό, βάλτε αλάτι, πιπέρι, μπαλσάμικο και βασιλικό. Βγάλτε τα σουφλεδάκια και προσθέστε τη ντομάτα από πάνω ως γαρνιτούρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr