Εύκολη, γευστική και διαιτητική. Με μια σαλάτα μπορεί να είναι και πλήρες γεύμα.

Υλικά για τη ζύμη
120γρ μαργαρίνη
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 350γρ.
Υλικά για τη γέμιση
4 φέτες του τοστ γαλοπούλα βραστή
4 φέτες του τοστ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
1 αυγό
1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου), το νερό, το αυγό, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και με το χέρι μας απλώνουμε σιγά σιγά τη ζύμη να καλύψει τον πυθμένα και λίγο τα πλαϊνά. Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα και το τυρί και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο μαζί με το γάλα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υλικά πάνω από τη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr