Μια ιδιαίτερη πίτα με πετιμέζι, για μια πιο γλυκιά και χωρίς κακά λιπαρά επιλογή.

Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πετιμέζι
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι σουσάμι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το πετιμέζι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ το ξύσμα και την κανέλα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr