Υλικά
2 μέτρια φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ½ φλιτζάνι μάνγκο κομμένο σε φετάκια
1 πιπεριά πράσινη και 1 πιπεριά κόκκινη
1 ποτήρι λευκό κρασί
½ ποτήρι λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε ανά 2 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, περίπου 1 λίτρο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Όταν χρειάζεται ακόμη περίπου 10 λεπτά για να τελειώσει, προσθέτουμε το ξύδι, το μάνγκο, τις πιπεριές και τη σόγια σος και σιγοβράσουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr