Εκστρατεία “ΑΝΑΠΝΕΩ” για τις αναπνευστικές παθήσεις

Σε μια διαφορετική συνέντευξη τύπου σε λεωφορείο παρουσιάστηκε ο απολογισμός της εκστρατείας «ΑΝΑΠΝΕΩ» για το 2014. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) κ. Μιχάλης Τουμπής και η Επικεφαλής Επιχειρησιακής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Novartis Hellas κα Μαριάνθη Ψάχα ήταν οι ξεναγοί στο “ταξίδι” της εκστρατείας σε ένα συμβολικό γύρο της ιστορικής Αθήνας.

Η εκστρατεία με κεντρικό μήνυμα «ΑΝΑΠΝΕΩ» στοχεύει στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Η ΧΑΠ είναι μία νόσος των πνευμόνων, που στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα.

Τα βασικά συμπτώματά της είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια, μειώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών – όπως και τις καθημερινές δραστηριότητες – και τους θέτει σε αυξημένο κίνδυνο για συχνές νοσηλείες. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο, οδηγώντας σε αυξανόμενες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η νόσος υποδιαγιγνώσκεται, γεγονός που καθιστά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού επιτακτική ανάγκη.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Μιχάλης Τουμπής σημείωσε πως: «Η εκστρατεία ΑΝΑΠΝΕΩ είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Novartis και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε ενεργά, προσφέροντας έμπρακτα στην κοινωνία. Η εκστρατεία τονίζει τον ρόλο της πρόληψης και ταυτόχρονα ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινό για τη νόσο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και το 2015 την εκστρατεία και να συνεισφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΑΝΑΠΝΕΩ http://www.anapnew.gr/ και ενημερωθείτε για νεότερα σχετικά με την ΧΑΠ.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr