Μια ελαφριά σάλτσα, με λίγα λιπαρά και θερμίδες. Κατάλληλη και για ένα πιάτο με βασικό συστατικό το κοτόπουλο αλλά και για μια κοτοσαλάτα.

Υλικά
½ κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
200γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύετε καλά και παγώνετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Με τη σάλτσα αυτή μπορείτε να συνοδέψετε βραστά λαχανικά και μπορείτε να την προσθέσετε ως σάλτσα σε φρέσκιες σαλάτες. Ακόμη, ταιριάζει πολύ καλά με ψητά κρέατα και κυρίως με ψητό κοτόπουλο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr