Μια ελαφριά επιλογή για ένα νόστιμο και παραδοσιακό έδεσμα. Το σκόρδο περιέχει την ουσία αλυσίνη, που σχετίζεται με καλύτερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Υλικά
400γρ πατάτες βραστές
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη του τυριού. Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο ή λεμόνι για να διορθώσουμε τη γεύση ή να κάνουμε τη σκορδαλιά πιο αφράτη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr