Ελαφρύ αρωματικό κέικ με πούλπα πορτοκαλιού

Υλικά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 πορτοκάλι
2 αυγά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το βράζουμε σε αρκετό νερό για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από το βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (μαζί με τη φλούδα), το βάζουμε στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Σε μια λεκανίτσα αναμιγνύουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την πούλπα πορτοκαλιού και το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το baking powder και χτυπάμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Βάζουμε το μίγμα μας σε φόρμα που προηγουμένως έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr