Υλικά
1 φλιτζάνι τραχανά ξινό
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πάπρικα
¾ φλιτζανιού τριμμένο λευκό ή κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό μαζί με το χυμό ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι αφού προηγουμένως έχουμε προσθέσει αλάτι. Ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να χυλώνει. Προσθέτουμε την πάπρικα και το ελαιόλαδο και μετά από 2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε ρευστή μορφή και προσθέτουμε από πάνω τριμμένο τυρί.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr