Υλικά
100γρ μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
1 φλιτζάνι κινόα
2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά ή κοτόπουλο (σχεδόν σε σημείο βρασμού)

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την κινόα. Ανακατεύουμε για άλλα 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μισό ζωμό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν βλέπουμε ότι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί η κινόα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr