Ένας έξυπνος τρόπος για να κάνετε το παιδί σας να τρώει υγιεινά

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition Education and Behavior, δείχνει πως όταν οι γονείς επικοινωνούν στα παιδιά οφέλη

των υγιεινών τροφίμων που μπορούν να κατανοήσουν, τότε είναι πιθανότερο εκείνα να κάνουν καλύτερες διατροφικές επιλογές.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 87 παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, στα οποία πρόσφεραν «υγιεινά» τρόφιμα για διάστημα 6 εβδομάδων. Πριν την έναρξη της δοκιμασίας τα παιδιά βαθμολογούσαν 4 τρόφιμα (πράσινες πιπεριές, ντομάτες, κινόα και φακές) ανάλογα με το πόσο τους αρέσουν. Στη συνέχεια, η ερευνητική ομάδα ζητούσε από τους γονείς να τους προσφέρουν τα δύο τρόφιμα στα οποία έβαλαν τη μικρότερη βαθμολογία δύο φορές την εβδομάδα. Από αυτά, το ένα συνοδευόταν από ισχυρισμούς κατάλληλους για την ηλικία των παιδιών, όπως για παράδειγμα «φάε τις φακές για να μεγαλώσεις και να τρέχεις πιο γρήγορα» και το άλλο χωρίς κάποια λεκτική αναφορά.

Συνολικά, παρατηρήθηκε πως τα παιδιά κατανάλωναν σχεδόν διπλάσια ποσότητα «υγιεινών» τροφίμων, όταν άκουγαν πληροφορίες αναφορικά με τα οφέλη τους. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, όλα τα παιδιά θέλουν να μεγαλώσουν, να μπορούν να τρέχουν πιο γρήγορα ή να πηδούν ψηλότερα και φαίνεται ότι η χρήση ανάλογων ισχυρισμών κάνει τα τρόφιμα πιο ελκυστικά για εκείνα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr