Ενημερωθείτε για πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων ασπίδα για τον καρκίνο του μαστού

Δωρεάν κλινικές εξετάσεις και ενημέρωση του γενικού γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και, κατ’ επέκταση, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, υλοποιεί τις επόμενες μέρες ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».
Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας από 20 έως 39 ετών και πρωταρχικός του στόχος είναι η ευαισθητοποίηση κάθε γυναίκας αυτής της ηλικίας ότι ο καρκίνος του μαστού την αφορά, καθώς τα ηλικιακά όρια εμφάνισης της νόσου έχουν κατέβει σε σχέση με το παρελθόν. Ο δεύτερος στόχος του προγράμματος είναι η παροχή δωρεάν κλινικής εξέτασης από χειρουργό μαστού για δέκα ημέρες, από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου 2014.

Ραντεβού για εξετάσεις
Οι γυναίκες ηλικίας από 20 έως 39 χρόνων μπορούν να τηλεφωνούν στον Σύλλογο «Άλμα Ζωής», στα τηλέφωνα 210 4180006 και 210 8815444, από Δευτέρα 17 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 από τις 10:00π.μ. έως και τις 13:00μ.μ., για να κλείνουν το ραντεβού τους για την δωρεάν κλινική εξέταση. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Συλλόγου, Αριστοτέλους 79-81 στην Πλατεία Βικτωρίας, από τις 14:00 έως τις 19:00 το απόγευμα, Δευτέρα έως Παρασκευή, από Χειρουργούς Μαστού, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ).
Εάν κάποια γυναίκα χρειαστεί επιπλέον εξέταση, όπως υπερηχογράφημα ή μαστογραφία, θα έχει τη δυνατότητα να την κάνει δωρεάν σε αξιόπιστο διαγνωστικό κέντρο. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα έσοδα του Αγώνα Greece Race for the Cure® 2014 και με την υποστήριξη των δημητριακών Fitness της Nestlé.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr