Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί μορφή επιθετικής συμπεριφοράς που εμφανίζεται στο σχολείο, με σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου, καθώς επίσης και για τη διαδικασία της μάθησης.
Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Janssen και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, διοργανώνει ανοιχτή επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα: «Εκφοβισμός και Ενδοσχολική Βία: Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε», στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ»,
Η εκδήλωση, που είναι ανοιχτή για το κοινό, διοργανώνεται την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18:00, στο δημαρχείο Χολαργού, αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη», (Περικλέους 55, 15561 Χολαργός).

Στόχος της εκδήλωσης αλλά και του προγράμματος συνολικά είναι η προώθηση της πρόληψης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, καθώς και η βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής υγείας των παιδιών. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο με στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων και τον διάλογο αναφορικά με θέματα ενδοσχολικής βίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ειδικοί ψυχικής υγείας της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, ο Ιδρυτής & Επιστημονικά Υπεύθυνος Καθ. Παιδοψυχιατρικής κος Ι. Τσιάντης και ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Θα συζητηθεί, επίσης, η αύξηση του φαινομένου του ηλεκτρονικού / διαδικτυακού εκφοβισμού, που αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκφοβισμού και μπορεί εύκολα να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και εκτός σχολείου.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr