Επιδόρπιο με φράουλες, ξύδι μπαλσάμικο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ένα πολύ υγιεινό σνακ ή επιδόρπιο, με πρώτη ύλη τις φράουλες σε μια πιο πικάντικη εκδοχή. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που συνδέονται με αντιγηραντική δράση.

Υλικά

½ κιλό φράουλες κομμένες στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
Λίγο φρσεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις φράουλες σε ένα μπολ. Ρίξτε το ξίδι πάνω από τις φράουλες και πασπαλίστε με τη ζάχαρη. Ανακατέψτε απαλά. Καλύψτε και αφήστε τεςι σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα. Λίγο πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr