Επιστήμονες ανακαλύπτουν νέα σχέση ανάμεσα στο κρέας και τα καρδιαγγειακά

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine βρέθηκε άλλη μια συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος και κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές το κόκκινο κρέας περιέχει το συστατικό L καρνιτίνη.
Η L καρνιτίνη μετατρέπεται από βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο μας στην ουσία TMAO (trimethylamine –N- oxide), η οποία σχετίζεται με απόφραξη των αγγείων και αρτηριοσκλήρυνση.

Πέρα λοιπόν από την αυξημένη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά κα χοληστερόλη, έχουμε άλλον ένα ακόμη λόγο να περιορίσουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος στη διατροφή μας.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών αυτή δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 1 – 2 φορές το μήνα για τους ενήλικες!

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr