Σίγουρα κάτι έχετε ακούσει. Το καφέ λίπος στο σώμα μας, όχι μόνο δεν είναι κακό, αλλά δίνει στους επιστήμονες πολλές ελπίδες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Για τους επιστήμονες, η ύπαρξη του… καλού καφέ λίπους δεν αποτελεί νέο, μιας και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα πριν από εννέα χρόνια. Νέες, στοχευμένες έρευνες, ωστόσο, δείχνουν πως είναι πολύτιμο στην απώλεια κιλών, καθώς μόλις 50 γραμμ. από αυτό αρκούν για να κάψουν 500 θερμίδες την ημέρα, χωρίς μάλιστα να κάνουμε κάποια σωματική δραστηριότητα.

Το καινούριο είναι πως οι επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία, χάρη στη χρήση αξονικών τομογράφων με την εκπομπή ποζιτρονίων (ΡΕΤ-CΤ), ότι καφέ λίπος έχουν και οι ενήλικοι, αν και σε μειωμένη ποσότητα, το οποίο ενεργοποιείται κυρίως με το κρύο.
 Πρόσφατη έρευνα έριξε περισσότερο φως στο μηχανισμό του «καλού» λίπους.
Οι έρευνες έδειξαν ότι «σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.
Όταν, δηλαδή, το ανθρώπινο σώμα κινείται στο κρύο και προσπαθεί να παραμείνει ζεστό, το καταφέρνει με την ενεργοποίηση του καφέ λίπους».
Οπότε, όσο πιο ψυχρό είναι το περιβάλλον όπου ζούμε, τόσο πιο λεπτοί είμαστε!
Ήδη οι επιστήμονες επιχειρούν να παρασκευάσουν το χάπι εκείνο που θα ενεργοποιεί το καφέ λίπος στον οργανισμό μας, χωρίς να χρειαστεί να ξεπαγιάζουμε από το κρύο.

Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr