Εύκολα ρολάκια από καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα και ρόκα

Υλικά
100 γρ καπνιστό σολομό
200 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι baby ρόκα
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Ανοίγουμε σε ένα πάγκο, ένα μεγάλο κομμάτι διαφανή μεμβράνη.
Επάνω στη μεμβράνη απλώνουμε τα λεπτά φύλλα του σολομού, έτσι ώστε να κάνουν ένα παραλληλόγραμμο.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο και το ξύσμα από το λεμόνι.
Απλώνουμε τα φυλλαράκια της ρόκας και στη συνέχεια το μίγμα του τυριού πάνω από το σολομό ώστε να τον καλύψει με ένα λεπτό στρώμα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια και της μεμβράνης τυλίγουμε το σολομό σε ρολό, παγιδεύοντας μέσα του το μίγμα του τυριού και τη ρόκα. Κάνουμε ένα κύλινδρο, τον τυλίγουμε σφιχτά (προσέξτε να μη γίνει χαλαρό), τον καλύπτουμε όλο με τη μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
Όταν έχει παγώσει αρκετά, βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και κόβουμε κάθετα σε λεπτές ροδέλες πάχους περίπου 2 εκατοστών.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr