Εύκολα σπιτικά σπαγγέτι al Pesto

Υλικά
150 γρ. σπαγγέτι
1 ματσάκι βασιλικό
1 κ.σ. κουκουνάρι

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Πλένουμε και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας καλά το βασιλικό, τον βάζετε στο μπλέντερ ή στο γουδί μαζί με το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά προσθέτοντας από πάνω κουταλιές από τη σάλτσα al Pesto.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr