Υλικά
300γρ φακές
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
Αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με αρκετό νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και βάζουμε καθαρό νερό ώστε να σκεπάζει τις φακές κατά 3 δάχτυλα. Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε ροδέλες και αφήνουμε να βράσουν οι φακές για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, τη δάφνη και το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν οι φακές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο και βράζουμε ακόμη για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr