Μια εύκολη και πρακτική λύση για να συνδυάσετε οικονομία και ποικιλία στη διατροφή σας.

Υλικά
Πίτες για σουβλάκι ή αραβικές πίτες
Τριμμένη γραβιέρα, ή gouda
Ψητό κοτόπουλο, κιμάς ή μοσχάρι κοκκινιστό που περίσσεψε
Λαχανικά όπως καλαμπόκι, ντομάτα ή μαρούλι
Μουστάρδα, γιαούρτι

Εκτέλεση
Μια καλή πρόταση για βραδινό είναι να απλώσετε πάνω σε μια πίτα από σουβλάκι κιμά για μακαρόνια ή μοσχάρι κοκκινιστό κομμένο σε μικρά κομματάκια. Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω τριμμένο τυρί ή 2 φέτες του τοστ κίτρινο τυρί (καλύτερα γραβιέρα ή gouda) και να το ψήσετε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αν θέλετε, τον κιμά ή το κοκκινιστό μοσχάρι μπορείτε να το τυλίξετε σε αραβική πίτα μαζί με τριμμένο τυρί και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και να το ψήσετε και πάλι για 10 λεπτά στο φούρνο.
Μια άλλη ιδέα είναι να κόψετε σε μικρά κομματάκια το ψητό κοτόπουλο που σας περίσσεψε.
Βάλτε το πάνω σε πίτα για σουβλάκι, προσθέστε καλαμπόκι, ψιλοκομμένη ντομάτα και μαρούλι, λίγη μουστάρδα και καλύψτε το με φέτες τυρί για τοστ.
Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr