Εύκολη και γρήγορη σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Γλιτώστε θερμίδες αλλά και κόπο και χρόνο από το άνοιγμα του φύλου. Μια συνταγή με υλικά χαμηλών λιπαρών, για ένα ελαφρύ γεύμα στη δουλειά ή στο σπίτι.

Υλικά
400 γρ ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (π.χ. Gouda, ρεγγάτο, τσένταρ)
4 φέτες ζαμπόν χαμηλών λιπαρών ή γαλοπούλα
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
100 γρ μαργαρίνη

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε το αλλαντικό. Προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder. Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μίγμα μας. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της ζαμπονοτυρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr