Εύκολη σπιτική γρανίτα καρπούζι

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να δροσίσετε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, χωρίς λιπαρά και με αγνά υλικά.

Υλικά
650γρ καρπούζι (μόνο το κόκκινο)
200γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Περνάμε το καρπούζι από τον αποχυμωτή και συλλέγουμε το χυμό του σε μια κανάτα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 γρ από το χυμό του καρπουζιού με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό καρπουζιού και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε σιδερένιο κουτί κατάψυξης και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη και ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr