Υλικά
3 φλιτζάνι αμύγδαλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά

240γρ μαργαρίνη
3 κουτ. γλυκού κανέλλα και μοσχοκάρυδο
½ φλιτζ. γάλα χαμηλών λιπαρών
3 κουτ. γλυκού baking powder

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το γάλα και μετά το αλεύρι με το baking powder. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να στερεοποιηθεί και να φουσκώσει, αλλά μετά συνεχίζουμε για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς, σκεπάζοντάς το με ένα αλουμινόχαρτο ή με ένα αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Εντωμεταξύ, έχουμε βράσει το σιρόπι για περίπου 6-8 λεπτά και το έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το ραντίζουμε με το χλιαρό σιρόπι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr