Εύκολη σπιτική βυσσινάδα

Για να δροσιστείτε αλλά ακόμη και να βάλετε μια γλυκιά νότα στη δίαιτά σας. Φτιάξτε την εσείς, με αγνά σπιτικά υλικά.

Υλικά
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βύσσινα και τα στύβουμε πάνω στο χονδρό τρίφτη του τυριού να βγάλουν όλο το χυμό τους.
Τα υπολείμματα από τα βύσσινα τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο νερό και με το χέρι μας τα ανακατεύουμε δυνατά να βγάλουν και λίγο ακόμη χυμό.
Τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και το υγρό που στραγγίζει το προσθέτουμε και αυτό στο χυμό του βύσσινου.
 Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει σε σιρόπι (ελάχιστα πηχτό).
Στο τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι.
Αποθηκεύουμε το σιρόπι σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να πιούμε βυσσινάδα, βάζουμε 1-2 δάχτυλα σιρόπι σε ένα ποτήρι και το γεμίζουμε με παγωμένο νερό και παγάκια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr