Εύκολο και εντυπωσιακό ντιπ για ψωμί με ελαιόλαδο, μπαχαρικά και βότανα

Υλικά
1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκους κόκκινο και πράσινο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
2-3 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο
½ φλιτζάνι μουστάρδα σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
 
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα αλέθουμε για λίγο και διακεκομμένα γιατί δεν θέλουμε να σπάσουμε εντελώς τα μπαχαρικά μας, αλλά να μείνουν και κάποια μικρά κομματάκια. Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα μικρό σκεύος ή σε ένα φλιτζάνι του καφέ. Είναι πολύ ωραίο ντιπ για ψωμί ή κριτσίνια στο ξεκίνημα ενός γεύματος προτού έρθουν τα ορεκτικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr