Μια παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη, λίγο πιο εξευγενισμένη και χωρίς πολλά πρόσθετα λιπαρά.

Υλικά
300γρ απάκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση
Κόβουμε το απάκι σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε σε ένα πιάτο. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο ανακατεύοντάς το για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το απάκι και το ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr