Εύκολο trifle με κρέμα λεμόνι, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Πανδαισία γεύσης, σε πιο light επιλογή. Μπισκότα ολικής, ξηροί καρποί, χαμηλών λιπαρών γιαούρτι και καθόλου βούτυρο, μας κάνουν ένα νοστιμότατο γλυκό, δίνοντας παράλληλα και αρκετά θρεπτικά συστατικά.

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive με μαύρη σοκολάτα
1 φλιτζάνι φουντούκια
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα χαμηλών λιπαρών
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

Εκτέλεση
Τρίβετε τα μπισκότα είτε με τα χέρια ή καλύτερα στο μούλτι γιατί η σοκολάτα θα σας δυσκολέψει λίγο.
Ψήνετε τα φουντούκια στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά και μετά να θρυμματίζετε στο μούλτι (αφήστε τα σε μικρά κομματάκια, μην τα κάνετε σκόνη).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι. Παίρνουμε 6 γυάλινα ποτήρια και τοποθετούμε στον πυθμένα 2 κουταλιές της σούπας από το τριμμένο μπισκότο.
Από πάνω ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από την κρέμα λεμόνι.
Πάνω από την κρέμα ρίχνουμε 2 κουταλιές τριμμένο φουντούκι και μετά άλλες 3-4 κουταλιές κρέμα λεμόνι.
Για στόλισμα στην κορυφή μπορούμε να καρφώσουμε κομμάτια από μπισκότο και 1-2 φουντούκια που κρατήσαμε χωρίς να τα αλέσουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr