Έχεις ευαίσθητα ματάκια και φοβάσαι το μακιγιάζ;

Αν τα μάτια σου είναι ευαίσθητα και κάθε φορά που πας να μακιγιαριστείς το σκέφτεσαι πολλές φορές πριν, τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο. Εδώ θα βρεις πέντε λύσεις για να διώξεις αυτή σου τη φοβία με εναλλακτικά προϊόντα που θα σε  κάνουν να νιώσεις ελεύθερη να δημιουργήσεις το δικό σου στυλ!

1. Καταρχήν, διάλεξε μια σκια που να μην είναι ματ, δηλαδή να μην είναι σε σκόνη, αλλά κρεμώδης.
Η σύνθεση των σκιών σε κρεμώδη μορφή είναι πιο απαλή για τα μάτια σου και καλά θα κάνεις να την προτιμήσεις

2. Φρόντισε τα πινέλα σου, και ότι χρησιμοποιείς για το μακιγιάζ να τα διατηρείς καθαρά. Ειδικά αν τα χρησιμοποιείς κάθε μέρα, τα μάτια σου θα κοκκινίσουν και θα αρχίσει η φαγούρα.. Χρησιμοποίησε ένα απαλό σαμπουάν για να καθαρίσεις τα πινέλα σου και άφησε τα να στεγνώσουν.

3. Να ξεβάφεις τα μάτια σου πάντα και να μην τα αφήνεις για την επόμενη ημέρα, γιατί το πιο πιθανό είναι να ξυπνήσεις με κάτι μάτια ΝΑ και κόκκινα σαν τη ντομάτα…δεν το θέλουμε αυτό.
Γι αυτό χρησιμοποιείσαι ένα απαλό γαλάκτωμα ειδικό για την περιοχή των ματιών.

4. Να μην ξεχνάς να ανανεώνεις τα καλλυντικά σου όταν έχει περάσει πολύς χρόνος. Μην στεναχωριέσαι για αυτά που πετάς γιατί καλό θα κάνεις στα ματάκια σου και στην επιδερμίδα.

5. Η μάσκαρα είναι ένα άλλο κεφάλαιο που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα ματάκι σας, αφού περιέχει ένα σωρό συστατικά, για όγκο, έξτρα μήκος κ.λπ. Για αυτό, προσοχή στην επιλογή της μάσκαρας, όσο πιο απλή τόσο πιο καλή για τα ευαίσθητα πολύτιμα μάτια μας.

Ομάδα neadiatrofis.gr