Η ημέρα ενός παιδιού στο σχολείο είναι ιδιαίτερα απαιτητική, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν στη διατροφή του μικρογεύματα – σνακ που θα του δίνουν ενέργεια και θα διατηρούν μια καλή ισορροπία στα επίπεδα σακχάρου του. Οι γονείς θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή αυτών των γευμάτων, αλλά και στην εκπαίδευση των παιδιών ώστε όταν επιλέγουν σνακ, να προτιμούν τις καλύτερες δυνατές διατροφικές «προτάσεις», που έχουν φτιαχτεί από καλές πρώτες ύλες και περιέχουν θρεπτικά συστατικά.

Προς την κατεύθυνση αυτή, μια θρεπτική επιλογή θα μπορούσαν να αποτελέσουν μπισκότα που έχουν ως βασικό τους συστατικό τη βρώμη και συνδυάζονται με αγνά υλικά, όπως οι σταφίδες, η κανέλα, το μήλο και οι ξηροί καρποί.

Αποτελούν ένα ελκυστικό σνακ για το παιδί γιατί είναι γευστικά (η γεύση αποτελεί το βασικότερο κριτήριο επιλογής τροφίμων για ένα παιδί). Παράλληλα, μπορούν να καλύψουν σημαντικές από τις ανάγκες του μέσα στην ημέρα, καθώς προμηθεύουν το παιδί με ενέργεια για αρκετή ώρα, κάτι που είναι απαραίτητο για να ανταπεξέλθει ομαλά στις πνευματικές και σωματικές του απαιτήσεις. Επίσης, συμβάλλουν μέσω των φυτικών ινών που περιέχουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος ενός παιδιού.

Τέλος, εμπεριέχουν την πολλή σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών πρωτεΐνη (σε ποσοστό που φτάνει το 7.5 %), η οποία παράλληλα δημιουργεί και ένα υψηλό αίσθημα κορεσμού για αρκετή ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr