Εύκολη τραγανή ζύμη κουρού

Υλικά

200γρ. ηλιέλαιο

200γρ. γιαούρτι

200γρ. χλιαρό νερό

1 πρέζα αλάτι

1 φακελάκι μαγιά ξηρή

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας και στο τέλος ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε στην άκρη τη ζύμη σκεπασμένη για ½ ώρα και στη συνέχεια μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε.

 

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr