Υλικά
300 γραμμ. κουνουπίδι
2 αβγά
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
½ φλιτζ. κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών και ½ φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών
1 κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το κουνουπίδι, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρά μικρά φουντάκια. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάτε το ασπράδι για να γίνει μαρέγκα. Σ ένα μπωλ ρίχνετε το κουνουπίδι και ανακατεύετε με τους κρόκους (ελαφρώς χτυπημένους), τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, το κρεμμύδακι και τη μαρέγκα. Βουτυρώνετε μια πυρίμαχη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr