Ευρωπαϊκή μελέτη συνδέει το πρωινό με την καλύτερη υγεία των παιδιών

Σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Food Science and Nutrition, η σωστή επιλογή πρωινού έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία και το βάρος των παιδιών.
Η μελέτη συμπεριέλαβε ένα δείγμα 1558 παιδιών ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και οκτώ ετών στην Κύπρο και διερευνήθηκε η σχέση της κατανάλωσης πρωινού με την ευρύτερη ποιότητα της διατροφής των παιδιών και διαφόρων παραγόντων καρδιομεταβολικού κινδύνου.

 Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι όσα κορίτσια έτρωγαν πρωινό σε καθημερινή βάση είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (κατά μέσο όρο), καθώς επίσης και λιγότερες πιθανότητες να έχουν υψηλή χοληστερίνη και πίεση, ανεξάρτητα από το βάρος των γονέων τους και τα δικά τους επίπεδα σωματικής δραστηριότητας. Επιπλέον, ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια που έτρωγαν τακτικά πρωινό, τα δημητριακά πρωινού βρέθηκαν να είναι η πιο θρεπτική επιλογή, σε σύγκριση με άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Άλλη μια μελέτη έρχεται λοιπόν να αναδείξει τη μεγάλη σημασία του πρωινού στη διατροφή ενός παιδιού, ως παράγοντα εξασφάλισης ενός υγιούς βάρους αλλά και μιας καλύτερης καρδιομεταβολικής υγείας

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr